Skip to:

onderwijsnieuwsdienst ICT

Abonneren op feed onderwijsnieuwsdienst ICT onderwijsnieuwsdienst ICT
ICT-nieuws voor het onderwijs via OnderwijsNieuwsdienst.nl.
Bijgewerkt: 14 uur 5 min geleden

Het International Visitor Leadership Program: lessen uit Amerika

do, 12/05/2019 - 11:09
Hoe implementeer je digitale geletterdheid en mediawijsheid in het onderwijs? 13 Nederlandse experts, ervaringsdeskundigen en visionairs ontdekken het tijdens een studiereis in Amerika.
Categorieën: Onderwijs nieuws

Alles wat u moet weten over artificial intelligence (AI) in het onderwijs

di, 12/03/2019 - 10:10
Artificial intelligence (AI) of kunstmatige intelligentie: wat kunnen we in het onderwijs verwachten van deze veelbelovende technologie? Hoe kunnen we AI verantwoord inzetten in de praktijk? En hoe zien we AI in huidige leermiddelen terug? We hebben het antwoord op deze vragen en alle informatie ove...
Categorieën: Onderwijs nieuws

Ict-infrastructuur beveiligen? Zo doet u dat!

ma, 12/02/2019 - 11:50
Een onveilige ict-infrastructuur kan leiden tot chaos op school: geen internet, verstoorde lessen, leerlingen die cijfers aanpassen, medewerkers die geen salaris ontvangen of data die op straat liggen. Hoe verkleint u deze risico's? Gebruik deze checklist met 8 maatregelen om uw ict-infrastructuur t...
Categorieën: Onderwijs nieuws

Nu ook online sommen genereren met de webtool Sommenmaker.nl

di, 11/26/2019 - 10:27
De populaire webtool Sommenmaker.nl, waarmee leerkrachten rekenwerkbladen samenstellen, is uitgebreid met de mogelijkheid om sommen te genereren die online gemaakt kunnen worden.
Categorieën: Onderwijs nieuws

Kinderen testen oude games: 'ik begrijp er helemaal niks van!'

ma, 11/18/2019 - 12:53
In de plaats Schagen, in Noord-Holland, hebben kinderen dit weekend oude games getest. Ze speelden geen Fortnite of FIFA, maar Supermario, Pacman en Duckhunt. Er kwamen veel kinderen op af en die vonden het soms nog best even wennen.
Categorieën: Onderwijs nieuws

'MediaMasters is een opstap naar digitale geletterdheid in het curriculum'

zo, 11/17/2019 - 15:50
In de Week van Mediawijsheid strijden 200.000 leerlingen uit het primair, voortgezet en speciaal onderwijs met het spel MediaMasters om de titel ‘De Meest Mediawijze klas van Nederland’. Mary Berkhout, programmadirecteur van het Netwerk Mediawijsheid, vertelt over de game en het belang van media...
Categorieën: Onderwijs nieuws

Aan de slag met Chromebooks? Dit moet u weten

vr, 11/15/2019 - 10:30
Chromebooks van Google zijn veelgebruikte devices in het onderwijs. Overweegt u ook om Chromebooks in te zetten in uw onderwijs en bent u op zoek naar handvatten die u helpen bij uw keuze? In dit artikel leest u alles wat u moet weten.
Categorieën: Onderwijs nieuws

[EduAd] IJskoude Hardware Winterdeals De Rolf groep

do, 11/14/2019 - 15:30
Is jouw school of organisatie toe aan nieuwe hardware? Voor klassen, leerkrachten én directiepersoneel. Topkwaliteit hardware voor een dealprijs. Bekijk de winterdeals van de Rolf groep!
Categorieën: Onderwijs nieuws

Blog | I&I conferentie over digitale geletterdheid en het curriculum

do, 11/14/2019 - 11:45
De presentaties van Felienne Hermans zijn altijd een feest om naar te luisteren. Met haar Vlaamse collega Pedro de Bruyckere vormen zei de eredivisie in sprekersland (benieuwd wanneer de Speakersacademy Felienne ontdekt). Felienne, die met een team programmeeronderwijs onderzoekt aan de...
Categorieën: Onderwijs nieuws

LessonUp krijgt 350.000 euro kapitaalinjectie van Peak Capital

wo, 11/13/2019 - 09:27
Peak Capital investeert 350.000 euro in de Haagse startup LessonUp, het grootste online onderwijsplatform van Nederland dat door duizenden leraren in het Basis- en Voortgezet Onderwijs dagelijks wordt gebruikt om digitaal les te geven.
Categorieën: Onderwijs nieuws

Zelf beslissen op welke manier uw school zichtbaar is in RIO

di, 11/12/2019 - 18:10
Sinds 1 november kunnen scholen in het voortgezet onderwijs (vo) hun RIO-gegevens registreren in het eigen administratiesysteem en in het online portaal van RIO. Dit kan door middel van de ontwikkelde modeleertool. In dit artikel leest u hoe dit werkt.
Categorieën: Onderwijs nieuws

Educatieve Parel 2019 naar Mildred Ibrahim

di, 11/12/2019 - 15:46
De Educatieve Parel 2019 is op zaterdag 9 november uitgereikt aan de auteur van het beste lesmateriaal. Educatief auteur Meldrid Ibrahim nam de prijs in ontvangst tijdens de Dag van de Educatieve Auteur. Naast de eerste prijs kende de jury vier eervolle vermeldingen toe.
Categorieën: Onderwijs nieuws

Stappenplan voor het kiezen van nieuwe (digitale) leermiddelen

di, 11/12/2019 - 14:30
Het kiezen van (nieuwe) leermiddelen voor een langere periode, vraagt om een doordachte projectmatige aanpak. Leermiddelen zijn namelijk een van de pijlers van het onderwijsleerproces en hebben een groot effect op het onderwijs. Hoe u tot die projectmatige aanpak komt en hoe u dit het beste aanpakt,...
Categorieën: Onderwijs nieuws

Zeven winnaars landelijke uitreiking Special Media Awards 2019

ma, 11/11/2019 - 09:50
Tijdens een spannende award show in Beeld en Geluid in Hilversum zijn op 9 november de winnaars bekend gemaakt van de Special Media Awards. Het bericht Zeven winnaars landelijke uitreiking Special Media Awards 2019 verscheen eerst op Mediawijzer.net.
Categorieën: Onderwijs nieuws

Strijd om titel ‘Meest mediawijze klas van Nederland’ barst los

vr, 11/08/2019 - 16:43
Vandaag gaat de Week van de Mediawijsheid van start en daarmee ook de negende editie van de spannende serious game MediaMasters. 190.000 leerlingen in groep 7, 8 en de brugklas staan in de startblokken.
Categorieën: Onderwijs nieuws

De invloed van ‘techreuzen’, hoe geven we als sector sturing?

do, 11/07/2019 - 11:00
echnologie ontwikkelt zich steeds sneller en het gebruik ervan wordt almaar groter. Producten en diensten van grote technologiebedrijven als Microsoft, Google en Apple worden veel gebruikt in het onderwijs. Vooral bij gratis software rijst regelmatig de vraag op hoe het gesteld is met de privacy van leerlingen.
Categorieën: Onderwijs nieuws

7 manieren om van de implementatie van digitale geletterdheid een succes te maken

ma, 11/04/2019 - 15:30
Digitalisering en technologisering blijven toenemen; dat vraagt om digitaal geletterde mensen. Scholen moeten leerlingen daarop voorbereiden. Zo kun je dat in het onderwijs aanpakken.
Categorieën: Onderwijs nieuws

Infographic: ICT kennis in het onderwijs

za, 11/02/2019 - 10:41
Circa 87 procent van de onderwijsprofessionals in het voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs beoordeelt de eigen ICT-kennis als goed of heel goed. Slechts de helft geeft zijn collega’s eenzelfde beoordeling. Dit blijkt uit onderzoek dat SLBdiensten liet uitvoeren onder 454 onderwijsprofessionals in het voortgezet onderwijs en mbo.
Categorieën: Onderwijs nieuws

Bitefile: Wat zegt de wetenschap over (het tegengaan van) internetverslaving?

vr, 11/01/2019 - 18:10
De term ‘digitale detox’ wint aan populariteit en steeds meer mensen keren sociale mediaplatformen de rug toe. Bitescience analyseert het meest recente en relevante wetenschappelijke onderzoek naar overmatig internetgebruik en smartphone- en sociale mediaverslaving, en wat je er als gebruiker aa...
Categorieën: Onderwijs nieuws

Blog | Slaat digitaal monitoren van leerlingen door?

wo, 10/30/2019 - 19:50
Ik heb regelmatig aandacht besteed aan het monitoren van (leer)gedrag door scholen, en de grenzen die daarbij worden opgezocht en m.i. ook worden overschreden. The Guardian besteedde verleden week uitvoerig aandacht aan de praktijk van ‘digital surveillance’ binnen Amerikaans...
Categorieën: Onderwijs nieuws

Pagina's