Skip to:

Rijksoverheid voorstegezet-onderwijs

Abonneren op feed Rijksoverheid voorstegezet-onderwijs
Nieuwsberichten over het onderwerp Voortgezet onderwijs op Rijksoverheid.nl
Bijgewerkt: 19 uur 23 min geleden

Nieuw bestuur voor Scholen voor Persoonlijk Onderwijs

di, 06/07/2022 - 16:14
De bestuurder van 8 Scholen voor Persoonlijk Onderwijs (SvPO) heeft vandaag zijn bestuurstaken overgedragen aan een door het ministerie voorgedragen interim-bestuur. De bestuurder komt daarmee tegemoet aan de eerdere eis van minister Wiersma (primair en voortgezet onderwijs) om te vertrekken wegens (financieel) wanbeheer. Een rapport van de onderwijsinspectie bracht dat mismanagement in kaart. In dit kader werd eerder door de inspectie ook aangifte gedaan. Dankzij de overdracht, die vandaag heeft plaatsgevonden, kan het interim-bestuur aan de slag met het benodigde herstel.
Categorieën: Onderwijs nieuws

34 nieuwe scholen mogen van start, 22 niet

di, 05/31/2022 - 16:00
In totaal hebben 56 initiatiefnemers een aanvraag ingediend om een nieuwe school op te richten met overheidsgeld. Van deze aanvragen voldoen 34 initiatieven aan de wettelijke eisen. Zij krijgen geld van de overheid om de school te starten, per augustus 2023. Het is de eerste keer dat de initiatieven volgens de nieuwe wet Meer Ruimte voor Nieuwe Scholen zijn beoordeeld.
Categorieën: Onderwijs nieuws

Scholieren verdienen een betere basis

do, 05/12/2022 - 06:00
Nog te veel leerlingen komen van school zonder goed te kunnen lezen, schrijven en rekenen of mee te doen in de samenleving. Dat moet beter, want leerlingen hebben die basis nodig in de rest van hun leven en leraren verdienen het om duidelijke focus aan te kunnen brengen in hun werk. Om een stevige start te maken, kunnen scholen komend schooljaar ondersteuning krijgen van basisteams.
Categorieën: Onderwijs nieuws

Wet op het voortgezet onderwijs (WVO) en WVO BES wordt WVO 2020

di, 05/10/2022 - 11:58
De Wet op het voortgezet onderwijs (WVO) en de Wet voortgezet onderwijs BES (WVO BES) worden vervangen door 1 nieuwe wet: de WVO 2020. De wet wordt op 1 augustus 2022 van kracht.
Categorieën: Onderwijs nieuws