Skip to:

Rijksoverheid voorstegezet-onderwijs

Abonneren op feed Rijksoverheid voorstegezet-onderwijs
Nieuwsberichten over het onderwerp Voortgezet onderwijs op Rijksoverheid.nl
Bijgewerkt: 14 uur 6 min geleden

Ministers roepen op tot leesoffensief

di, 12/03/2019 - 09:00
Ministers Van Engelshoven en Slob (onderwijs) roepen op tot een leesoffensief. De leesmotivatie en –plezier van leerlingen daalt en dat heeft invloed op de leesvaardigheid. Die trend willen de ministers van onderwijs keren met een offensief, als aanvulling op andere bestaande manieren om lezen te stimuleren. Het doel van het offensief is voorlezen en lezen onder jongeren stimuleren. Want lezen leer je door voorgelezen te worden en door zelf te lezen.
Categorieën: Onderwijs nieuws

Minister Slob stopt bekostiging Haga Lyceum

di, 10/15/2019 - 14:00
Minister Slob (onderwijs) stopt de bekostiging van het Cornelius Haga Lyceum per 1 december 2019. Het is voor het eerst dat een dergelijk besluit genomen wordt. Het huidige bestuur van het Haga Lyceum heeft niet voldaan aan de aanwijzing om uiterlijk 14 oktober 2019 alle taken en bevoegdheden over te dragen aan een interim-bestuur.
Categorieën: Onderwijs nieuws

Aantal scholieren dat bijles krijgt stabiel

ma, 10/14/2019 - 07:30
18% van de middelbare scholieren maakt gebruik van een betaalde vorm van aanvullend onderwijs. Met onbetaalde vormen erbij krijgt een op de drie scholieren aanvullend onderwijs, zoals examentraining of bijles. Dat blijkt uit onderzoek dat minister Slob (onderwijs) naar de Tweede Kamer stuurt. De percentages zijn vergelijkbaar met twee jaar geleden.
Categorieën: Onderwijs nieuws

OCW blijft investeren in goed onderwijs en terugdringen lerarentekort

di, 09/17/2019 - 15:15
Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap blijft investeren in verdere verbetering van het onderwijs, onder andere door midden van zogeheten kwaliteitsafspraken. Net als in andere sectoren op de arbeidsmarkt is er een tekort aan leraren, dat de komende tijd naar verwachting oploopt. De aanpak van het lerarentekort is een topprioriteit voor OCW. Het ministerie werkt hieraan samen met onder meer sector- en vakorganisaties aan de Landelijke tafel lerarentekort.
Categorieën: Onderwijs nieuws

Bestuurders Haga Lyceum moeten definitief weg

ma, 09/16/2019 - 15:47
Minister Slob (basis- en voortgezet onderwijs) heeft zijn voornemen van 11 juli omgezet in een daadwerkelijke aanwijzing. Binnen vier weken moet er een nieuw bestuur actief zijn op het Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam. Als dat niet gebeurt, dan krijgt de school geen bekostiging meer van de overheid.
Categorieën: Onderwijs nieuws