Skip to:

Rijksoverheid voorstegezet-onderwijs

Abonneren op feed Rijksoverheid voorstegezet-onderwijs
Nieuwsberichten over het onderwerp Voortgezet onderwijs op Rijksoverheid.nl
Bijgewerkt: 37 min 38 sec geleden

Maximaal 48 miljoen euro voor scholen met krimp

ma, 07/15/2019 - 09:33
Middelbare scholen krijgen de komende vijf jaar maximaal 48 miljoen euro per jaar om in hun regio met de daling van het aantal leerlingen om te gaan. Dat maakt minister Slob (basis- en voortgezet onderwijs) vandaag bekend. Scholen kunnen een aanvraag indienen en moeten daarbij de gemeente, basisscholen en het vervolgonderwijs betrekken.
Categorieën: Onderwijs nieuws

Bestuurders Cornelius Haga Lyceum moeten weg

do, 07/11/2019 - 12:22
Leerlingen van het Cornelius Haga Lyceum kunnen volgend jaar gewoon naar school als de schoolbestuurders vervangen worden. Nieuwe bestuurders moeten de onderwijskwaliteit, het bestuurlijk handelen en de financiën op orde brengen. Dat is de opdracht die minister Slob (basis- en voortgezet onderwijs) geeft aan het bestuur van de school. Het interim bestuur moet in de eerste weken van het nieuwe schooljaar bekend zijn.
Categorieën: Onderwijs nieuws

Leerlingen in voortgezet speciaal onderwijs krijgen diploma

ma, 07/08/2019 - 06:30
Voortaan krijgen leerlingen in het voortgezet speciaal onderwijs een schooldiploma. Daarmee wil minister Slob (basis- en voortgezet onderwijs) leerlingen in het voortgezet speciaal onderwijs de erkenning geven die zij verdienen. De minister gaat dit in de wet regelen.
Categorieën: Onderwijs nieuws

45 regio’s krijgen miljoenen voor vmbo-techniekonderwijs

ma, 07/01/2019 - 12:00
Om het techniekonderwijs verder te ontwikkelen krijgen 45 regio’s in totaal ruim 231 miljoen euro. Dat is bijna 16.000 euro per leerling. De plannen voor beter techniekonderwijs zijn van vmbo-scholen, mbo’s en lokale en regionale bedrijven.
Categorieën: Onderwijs nieuws

Ministerraad stemt in met wetsvoorstel doorlopende leerroutes vmbo-mbo

vr, 06/14/2019 - 15:15
Het wordt voor vmbo-leerlingen makkelijker om door te stromen naar het mbo. De ministerraad heeft op voorstel van minister Van Engelshoven en minister Slob van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap ingestemd om doorlopende leerroutes vmbo-mbo in te richten.  
Categorieën: Onderwijs nieuws

Meer mogelijkheden ingrijpen bij slecht functioneren scholen

vr, 06/07/2019 - 18:00
De overheid moet sneller en in meer gevallen kunnen ingrijpen wanneer een school ernstig onder de maat presteert. Ook moet de bekostiging van een school in meer gevallen beëindigd kunnen worden. Deze maatregelen zijn onderdeel van een pakket dat ministers van onderwijs Slob en Van Engelshoven vandaag presenteren. Hiermee willen zij meer mogelijkheden hebben om in te grijpen bij scholen die slecht functioneren. Bijvoorbeeld in gevallen waarin de basiswaarden en grondrechten van onze samenleving niet worden nageleefd.
Categorieën: Onderwijs nieuws

Startups gaan werven voor techniekprofiel

ma, 05/27/2019 - 20:00
Startups gaan helpen om vmbo-scholieren te verleiden een techniekprofiel te kiezen. Via een wedstrijd kunnen startups hun ideeën presenteren. De beste ideeën mogen 250.000 euro verdelen voor de uitvoering van hun plannen. Er is behoefte aan voldoende technisch opgeleid personeel. Daarom investeert het kabinet flink in technisch vmbo en probeert het leerlingen te verleiden om te kiezen voor een technische opleiding. Dat gebeurt onder andere door jonge, startende bedrijven in wedstrijdvorm mee te laten denken.  Minister Slob stelt maximaal 40.000 euro per plan beschikbaar.
Categorieën: Onderwijs nieuws