Skip to:

Rijksoverheid voorstegezet-onderwijs

Abonneren op feed Rijksoverheid voorstegezet-onderwijs
Nieuwsberichten over het onderwerp Voortgezet onderwijs op Rijksoverheid.nl
Bijgewerkt: 9 uur 34 min geleden

Noodplannen voor lerarentekort in grote steden

ma, 12/16/2019 - 14:28
Dankzij de aanpak van het lerarentekort komen er steeds meer leraren bij in het onderwijs. Het lerarentekort in het primair onderwijs loopt daardoor minder hard op dan voorspeld. Toch blijven de geraamde tekorten op de langere termijn zeer zorgelijk, daarom is een intensivering van de maatregelen nodig. Vooral in de grote steden, waar het tekort aan leraren en schoolleiders momenteel het sterkst wordt gevoeld.
Categorieën: Onderwijs nieuws

Minister wil vrije ruimte voor scholen

ma, 12/09/2019 - 07:30
Minister Slob (onderwijs) wil scholen vrije ruimte geven om het onderwijs in te vullen. Behalve verplichte aandacht voor bijvoorbeeld rekenen en taal, mogen scholen zo’n 30% van de onderwijstijd naar eigen inzicht invullen. Dat staat in de kabinetsreactie over het verbeterde curriculum die de minister vandaag naar de Tweede Kamer stuurt. In het curriculum staat wat leerlingen moeten kennen en kunnen. De kabinetsreactie is een volgende stap om het curriculum te verbeteren.
Categorieën: Onderwijs nieuws

Ministers roepen op tot leesoffensief

di, 12/03/2019 - 09:00
Ministers Van Engelshoven en Slob (onderwijs) roepen op tot een leesoffensief. De leesmotivatie en –plezier van leerlingen daalt en dat heeft invloed op de leesvaardigheid. Die trend willen de ministers van onderwijs keren met een offensief, als aanvulling op andere bestaande manieren om lezen te stimuleren. Het doel van het offensief is voorlezen en lezen onder jongeren stimuleren. Want lezen leer je door voorgelezen te worden en door zelf te lezen.
Categorieën: Onderwijs nieuws

Minister Slob stopt bekostiging Haga Lyceum

di, 10/15/2019 - 14:00
Minister Slob (onderwijs) stopt de bekostiging van het Cornelius Haga Lyceum per 1 december 2019. Het is voor het eerst dat een dergelijk besluit genomen wordt. Het huidige bestuur van het Haga Lyceum heeft niet voldaan aan de aanwijzing om uiterlijk 14 oktober 2019 alle taken en bevoegdheden over te dragen aan een interim-bestuur.
Categorieën: Onderwijs nieuws

Aantal scholieren dat bijles krijgt stabiel

ma, 10/14/2019 - 07:30
18% van de middelbare scholieren maakt gebruik van een betaalde vorm van aanvullend onderwijs. Met onbetaalde vormen erbij krijgt een op de drie scholieren aanvullend onderwijs, zoals examentraining of bijles. Dat blijkt uit onderzoek dat minister Slob (onderwijs) naar de Tweede Kamer stuurt. De percentages zijn vergelijkbaar met twee jaar geleden.
Categorieën: Onderwijs nieuws