Skip to:

Onderwijs nieuws

‘Als we gepersonaliseerd onderwijs op afstand kunnen geven, waarom dan ook niet in de klas?’

onderwijsnieuwsdienst ICT - vr, 08/07/2020 - 10:30
Leren op afstand tijdens de coronacrisis. Hoe ga je daar als school mee om? Basisschool Cascade uit Voorburg greep de situatie aan om een voorsprong te nemen op de eigen plannen voor personalisering van het onderwijs.
Categorieën: Onderwijs nieuws

Uitspraak over het Privacy Shield heeft mogelijk gevolgen voor uw school

onderwijsnieuwsdienst ICT - do, 08/06/2020 - 09:10
Op 16 juli 2020 heeft het Hof van Justitie van de Europese Unie uitspraak gedaan in de Schrems II-zaak. Het Privacy Shield en het doorgeven van persoonsgegevens vanuit de Europese Unie naar de Verenigde Staten stond centraal. Het Hof heeft bepaald dat het Privacy Shield nie...
Categorieën: Onderwijs nieuws

Zomerleestip: in ‘Geh@ckt’ sporen kinderen een internettrol op

onderwijsnieuwsdienst ICT - vr, 07/24/2020 - 13:30
Op zoek naar een mediawijs zomer-jeugdboek? In 'Geh@ckt' lezen kinderen een spannend verhaal met een informatief doel. Mickey Touwslagers sprak met auteur Remco Pijpers.
Categorieën: Onderwijs nieuws

Piketpaaltjes voor online onderwijs

onderwijsnieuwsdienst ICT - vr, 07/24/2020 - 09:37
De coronacrisis heeft de digitale vaardigheden van docenten verbeterd. Lessen uit deze noodoplossing moeten verzilverd worden in een goede optiek op online onderwijs.
Categorieën: Onderwijs nieuws

Een schrift is soms beter dan een laptop

onderwijsnieuwsdienst ICT - di, 07/21/2020 - 10:20
Scholen moeten veel beter nadenken wat ze met digitalisering willen bereiken en hoe dat in hun onderwijs past. „Er wordt veel ondoordacht gedigitaliseerd.”
Categorieën: Onderwijs nieuws

Scholen willen samen sterker staan tegenover de techsector

onderwijsnieuwsdienst ICT - ma, 07/20/2020 - 08:05
Scholen werken steeds nauwer samen om sterker te staan tegenover uitgeverijen van digitale leermiddelen en technologiebedrijven. Door gezamenlijk ict in te kopen kunnen ze beter onderhandelen over de prijs en het aanbod dan als individuele school, is hun gedachte. Bij coöperatie Sivon hebben zich sinds de coronacrisis zo’n tachtig nieuwe schoolbesturen aangesloten.
Categorieën: Onderwijs nieuws

Hybride onderwijs: tijdelijk of toekomst?

onderwijsnieuwsdienst ICT - do, 07/16/2020 - 09:25
De sluiting van scholen vanwege het coronavirus gaf een flinke boost aan de inzet van ICT. Op basisschool Futura werken leerlingen na de klassikale instructie allemaal op hun eigen niveau op iPads. Dat geeft de leerkracht ruimte voor individuele begeleiding.
Categorieën: Onderwijs nieuws

ThiemeMeulenhoff en Microsoft integreren lesmethodes in Teams

onderwijsnieuwsdienst ICT - di, 07/14/2020 - 17:23
ThiemeMeulenhoff? en Microsoft ?Education? hebben ?samen een innovatieve oplossing? ontwikkeld? voor online? onderwijs. Leerlingen die? voor school digitale lesmethodes volgen van? ThiemeMeulenhoff,? kunnen? dat? vanaf nu volledig? doen? in Microsoft Teams.??
Categorieën: Onderwijs nieuws

Heliomare zet apps in voor thuiszitters

onderwijsnieuwsdienst ICT - vr, 07/10/2020 - 07:51
Heliomare, een stichting voor speciaal onderwijs, ziet veel mogelijkheden in apps die jongeren helpen om zich te concentreren of beter te functioneren met bijvoorbeeld een angststoornis. Zo komt voor sommige thuiszitters het schoolgaan weer in beeld.
Categorieën: Onderwijs nieuws

Beveiligingsexperts waarschuwen voor TikTok: verwijder deze app

onderwijsnieuwsdienst ICT - do, 07/09/2020 - 08:10
Beveiligingsexperts en pedagogisch professionals doen een dringende oproep TikTok te verwijderen van de smartphone. Een analyse van VPNgids.nl in samenwerking met verscheidene veiligheidsexperts en pedagogisch professionals integreert de meest recente inzichten en privacyrisico's van TikTok.
Categorieën: Onderwijs nieuws

Gratis omscholing naar informatica-leraarschap

onderwijsnieuwsdienst ICT - di, 07/07/2020 - 14:09
Universiteiten bieden academici gratis omscholing aan naar een eerstegraadsbevoegdheid in de informatica. Het tekort aan academisch geschoolde docenten moet daarmee worden ondervangen. Ook in de vakken wiskunde, natuurkunde en scheikunde worden kosteloos cursussen aangeboden.
Categorieën: Onderwijs nieuws

Hybride praktijklessen: hoe doet u dat?

onderwijsnieuwsdienst ICT - vr, 07/03/2020 - 15:30
Het Omnia College – een vmbo-school – kijkt met zelfvertrouwen en energie terug op de periode van les op afstand en hybride onderwijs tijdens de coronacrisis. Directeur Marieke van den Berg over de geleerde lessen en het bestendigen van die lessen voor de toekomst: “Deze periode betekende eerd...
Categorieën: Onderwijs nieuws

Kerngroep onderzoekt mogelijkheden afstandsonderwijs voor thuiszitters

onderwijsnieuwsdienst ICT - vr, 06/26/2020 - 09:34
Minister Slob van OCW wil nader verkennen hoe afstandsonderwijs kan worden ingezet voor leerlingen die gedurende een langere periode thuiszitten, en hoe de recente ervaringen met deze vorm van onderwijs hierbij kunnen worden benut.
Categorieën: Onderwijs nieuws

Middelbare scholen na de zomer volledig open

Rijksoverheid voorstegezet-onderwijs - wo, 06/24/2020 - 19:45
Het gaat goed met de bestrijding van het coronavirus. Daarom kunnen de middelbare scholen en scholen voor voortgezet speciaal onderwijs na de zomervakantie helemaal open. Vanaf 1 juli hoeven leerlingen in de school geen 1,5 meter afstand meer te bewaren.
Categorieën: Onderwijs nieuws

'De consequenties van online lessen: nu heb ik een 4 voor wiskunde'

onderwijsnieuwsdienst ICT - di, 06/23/2020 - 14:43
De middelbare scholen gaan na de zomervakantie weer helemaal open. "Veel scholieren misten perspectief en liepen een achterstand op. Het is echt een ontzettende opluchting," zegt een blije voorzitter van het LAKS, Pieter Lossie. Uit een peiling die het LAKS hield blijkt dat scholieren hierop zaten te wachten, 69 procent zei dat ze willen dat de scholen weer volledig opengaan.
Categorieën: Onderwijs nieuws

Verduurzamen van en met ict in het primair en voortgezet onderwijs

onderwijsnieuwsdienst ICT - vr, 06/19/2020 - 09:03
Kennisnet heeft het model ‘Duurzame ict' voor het primair en voortgezet onderwijs ontwikkeld. In dit model komen diverse mogelijkheden en voorbeelden van verduurzaming aan bod. Het model biedt praktische handvatten waar scholen hun voordeel mee kunnen doen.
Categorieën: Onderwijs nieuws

Monitor Hybride onderwijs: wat nemen we mee van drie maanden onderwijs op afstand?

onderwijsnieuwsdienst ICT - do, 06/18/2020 - 19:25
Hoe hebben scholen, leraren, ouders en leerlingen invulling gegeven aan onderwijs op afstand? En wat willen ze graag in de toekomst behouden? De monitor Hybride onderwijs brengt dit in kaart.
Categorieën: Onderwijs nieuws

SMART Technologies en Snappet bundelen krachten

onderwijsnieuwsdienst ICT - do, 06/18/2020 - 11:09
Persbericht - SMART Technologies en Snappet, het grootste adaptieve onderwijsplatform, bundelen hun krachten. Basisscholen halen met deze nieuwe alles-in-één oplossing de laatste technologie en innovaties in de klas die ervoor zorgen dat de leerresultaten van leerlingen worden bevorderd.
Categorieën: Onderwijs nieuws

Scholen voelen zich overvallen door prijsverhoging huiswerksysteem scholieren

onderwijsnieuwsdienst ICT - do, 06/18/2020 - 10:22
Middelbare scholen zijn een gezamenlijke actie begonnen om een prijsverhoging van administratiesysteem Magister van tafel te krijgen. Tot nu toe hebben 150 tot 200 schoolbesturen zich bij de actie aangesloten. Middelbare scholen zouden in het nieuwe schooljaar naar eigen zeggen bijna dertig procent meer gaan betalen voor het systeem.
Categorieën: Onderwijs nieuws

Blog | Blurred learning

onderwijsnieuwsdienst ICT - di, 06/16/2020 - 14:17
Voor mijn gevoel gaat het wel lekker, dat lesgeven op afstand. Mijn studenten doen sinds medio maart actief mee aan de videolessen, stellen vragen, maken hun opdrachten. In evaluatieverslagen, die zij schreven als onderdeel van een schrijfopdracht bij Nederlands, wisten ze goed aan te g...
Categorieën: Onderwijs nieuws

Pagina's

Abonneren op Edunivo aggregator - Onderwijs nieuws