Skip to:

Onderwijs nieuws

[EduAd] Inspiratiemiddag: It's all about STEAM!

onderwijsnieuwsdienst ICT - do, 09/12/2019 - 10:32
Onderwijs rondom STEAM is spannend en bereidt kinderen perfect voor op een leven in de 21e eeuw. Op 6 november is de STEAM inspiratiemiddag met Mad Science en duiken we in dit fascinerende onderwijsgebied. Werkzaam in de kinderopvang of basisonderwijs? Wees erbij! Kosteloos aanmelden.
Categorieën: Onderwijs nieuws

Mensen uit onderwijs waarderen eigen kennis over ICT

onderwijsnieuwsdienst ICT - wo, 09/11/2019 - 10:00
Het lijkt erop dat docenten behoorlijk zelfverzekerd zijn op ICT-gebied. Zo beoordeelt maar liefst 87 procent de eigen kennis als goed of heel goed. Zij schatten de kennis van hun collega’s een stuk lager in. Scholen hebben volgens de ondervraagden een belangrijke taak in het up-to-date houden van de ICT-kennis, maar een derde van hen vindt dat hun onderwijsinstelling dit onvoldoende doet.
Categorieën: Onderwijs nieuws

Digitale geletterdheid en taalonderwijs: breng ze samen

onderwijsnieuwsdienst ICT - ma, 09/09/2019 - 11:30
Het is nog niet definitief, maar de kans is groot dat er binnenkort kerndoelen voor digitale geletterdheid worden vastgesteld. Het thema zal een vaste plek moeten krijgen in het onderwijs. Hoe kunnen scholen dat doen? Het devies: begin bij de basis en integreer digitale geletterdheid in het taalonde...
Categorieën: Onderwijs nieuws

Woordjes leer app WRTS na feedback vernieuwd

onderwijsnieuwsdienst ICT - ma, 09/09/2019 - 11:09
Op basis van door WRTS gedaan onderzoek (SODA, 2019) en de feedback van docenten en leerlingen hebben we ons platform een complete metamorfose gegeven. Functioneel, visueel en prijs-technisch. Het belangrijkste voor leerlingen is dat ze zeker weten dat de woordenlijsten die ze gebruiken voor hun overhoringen goed en volledig zijn.
Categorieën: Onderwijs nieuws

De opkomst van Uber education

onderwijsnieuwsdienst ICT - ma, 09/09/2019 - 09:09
Dat er in het onderwijs vandaag de dag veel gebeurt zal eenieder wel duidelijk zijn. De opening van de verschillende school- en studiejaren laat duidelijk zien dat onderwijs een ‘hot item’ is dat aandacht vraagt en de politiek tot actie dwingt.
Categorieën: Onderwijs nieuws

Koningin Maxima lanceert lesprogramma over AI

onderwijsnieuwsdienst ICT - vr, 09/06/2019 - 12:00
Ooit was er geen internet, waren er geen mobiele telefoons en bestond Google niet. "Dat jullie denken dat jullie de hele tijd jullie moeder kunnen bellen. Dat kon ik niet toen ik opgroeide", zei koningin Máxima tegen de scholieren van basisschool De Rank in het Gelderse Toldijk. Die Nationale AI-cursus Junior is bedoeld voor kinderen van 10 tot 14 jaar oud.
Categorieën: Onderwijs nieuws

Belangrijke rol onderwijs bij stimulering digitale vaardigheden

onderwijsnieuwsdienst ICT - di, 09/03/2019 - 16:59
Persbericht - De kennis van cybersecurity-terminologie van beslissers in Nederlandse organisaties laat te wensen over. Ruim één op de drie is bijvoorbeeld niet bekend met de term ‘Two Factor Authentication’. Dit blijkt uit onderzoek onder meer dan 550 Nederlandse mede- en eindbeslissers in opdracht van Cisco.
Categorieën: Onderwijs nieuws

Nieuw cybersecurity initiatief gericht op kinderen en onderwijs

onderwijsnieuwsdienst ICT - di, 09/03/2019 - 16:35
OUD-BEIJERLAND – De Gezonde Digitale Organisatie (DGDO), specialist op het gebied van cybersecurity en security awareness, lanceert een nieuw initiatief speciaal gericht op de online veiligheid van kinderen en het onderwijs: Digitaal Veilig Leren.
Categorieën: Onderwijs nieuws

[EduAd] Kraak 'm - Online Escape Rooms

onderwijsnieuwsdienst ICT - vr, 08/30/2019 - 09:56
Op Kraak 'm vind je "Escape Room"-achtige games. Kinderen vinden het geweldig om de codes te kraken. Samenwerken, creatief denken en andere 21st century skills komen op een speelse manier aan bod. Vraag een gratis account aan!
Categorieën: Onderwijs nieuws

[EduAd] Maak kans op een STEAM-educatiepakket ter waarde van € 1.800,

onderwijsnieuwsdienst ICT - do, 08/29/2019 - 09:54
Maak kans op een STEAM-educatiepakket ter waarde van € 1.800,. De winnaars brengen we op 23 september 2019 per e-mail op de hoogte!
Categorieën: Onderwijs nieuws

Prowise lanceert een uniek gratis softwarepakket voor alle scholen in Nederland

onderwijsnieuwsdienst ICT - ma, 08/19/2019 - 12:00
Prowise lanceert met Presenter 10 een uniek en gratis softwarepakket voor alle scholen in Nederland. De onderwijssoftware Presenter is zo ontwikkeld dat iedereen eenvoudig interactieve lessen, presentaties of werkstukken kan maken. Presenter 10 is speciaal ontwikkeld voor leerkrachten, docenten, leerlingen en studenten.
Categorieën: Onderwijs nieuws

FutureNL biedt ai-cursus aan basisscholen

onderwijsnieuwsdienst ICT - di, 08/13/2019 - 11:00
Stichting FutureNL introduceert een lesmodule over kunstmatige intelligentie (ai) voor het primair onderwijs (po). Basisscholen krijgen gratis toegang tot het pakket dat bestaat uit vijf lessen. De Nationale AI-cursus Junior-module wordt vanaf 4 september door honderden scholen in gebruik genomen. Koningin Máxima is bij de aftrap aanwezig op CBS de Rank in Toldijk.
Categorieën: Onderwijs nieuws

5 best practices voor cybersecurity in het onderwijs

onderwijsnieuwsdienst ICT - ma, 08/12/2019 - 10:00
Een doordacht cybersecuritybeleid in het onderwijs is onmisbaar. Helaas zijn de budgetten vaak een stuk lager dan in het bedrijfsleven. Daarom delen we een vijftal best practice die je kunnen helpen het cybersecuritybeleid van jouw onderwijsinstelling in te richten.
Categorieën: Onderwijs nieuws

Koningin Máxima aanwezig bij lancering Nationale AI-cursus Junior

onderwijsnieuwsdienst ICT - do, 08/08/2019 - 11:00
Koningin Máxima is woensdagochtend 4 september aanwezig bij de lancering van de Nationale AI-cursus Junior in Toldijk. Deze cursus moet kinderen de beginselen van kunstmatige of artificiële intelligentie bijbrengen. De Nationale AI-cursus, FutureNL en UpgradeNL hebben de Nationale AI-cursus Junior ontwikkeld om kinderen tussen de tien en veertien jaar de mogelijkheden van AI te laten ervaren.
Categorieën: Onderwijs nieuws

Bijdrage 30.000 euro voor Groningse game basisonderwijs van Google

onderwijsnieuwsdienst ICT - di, 07/23/2019 - 11:00
Het Centrum Groninger Taal & Cultuur heeft van Google een bijdrage van € 30.000 ontvangen voor het project Van Old noar Jong. Het doel van dit project onder leiding van RUG-hoogleraar Martijn Wieling is het (door)ontwikkelen van een digitale onderwijsgame voor het Gronings. Het Community Grants Programma van Google Eemshaven heeft als doel lokale initiatieven te ondersteunen.
Categorieën: Onderwijs nieuws

Zonnige zomertips voor mediawijze mensen

onderwijsnieuwsdienst ICT - do, 07/18/2019 - 15:10
Deze zomer is op gebied van mediawijsheid ontzettend veel te doen, lezen, luisteren en zien. Wat zijn nu de echte aanraders? We vroegen netwerkpartners en collega's om hun zomertips.
Categorieën: Onderwijs nieuws

ICT-onderwijsproject in aardbevingsgebied geeft scholen digitale voorsprong

onderwijsnieuwsdienst ICT - wo, 07/17/2019 - 13:00
Wethouders en beleidsmedewerkers van de aardbevingsgemeenten en afgevaardigden van de provincie Groningen brachten afgelopen maand een bezoek aan een basisschool in hun eigen gemeente. Ze woonden een ICT-les bij en gingen in gesprek met leerkrachten en leerlingen om een beeld te krijgen van het ICT-onderwijsproject dat tot en met 2022 op alle scholen in het aardbevingsgebied wordt uitgevoerd
Categorieën: Onderwijs nieuws

Schermverslaving binnen het gezin?

onderwijsnieuwsdienst ICT - ma, 07/15/2019 - 11:10
Schermverslaving is binnen veel gezinnen een herkenbaar probleem. Astrid Poot ontwikkelt daarom bij de Familie van Fonk het spel Schermen!. Werk samen aan een nieuwe sociale scherm-norm.
Categorieën: Onderwijs nieuws

Maximaal 48 miljoen euro voor scholen met krimp

Rijksoverheid voorstegezet-onderwijs - ma, 07/15/2019 - 09:33
Middelbare scholen krijgen de komende vijf jaar maximaal 48 miljoen euro per jaar om in hun regio met de daling van het aantal leerlingen om te gaan. Dat maakt minister Slob (basis- en voortgezet onderwijs) vandaag bekend. Scholen kunnen een aanvraag indienen en moeten daarbij de gemeente, basisscholen en het vervolgonderwijs betrekken.
Categorieën: Onderwijs nieuws

Woordjes leren met een robot

onderwijsnieuwsdienst ICT - zo, 07/14/2019 - 09:54
Een robot in de klas biedt voordelen bij het leren van een tweede taal. Zo kunnen kinderen extra oefenen in een taal naar keuze en op hun eigen niveau. Maar voorlopig is deze taak voor de robot nog te complex. Dit concludeert Rianne van den Berghe, die er onlangs op promoveerde aan de Universiteit Utrecht.
Categorieën: Onderwijs nieuws

Pagina's

Abonneren op Edunivo aggregator - Onderwijs nieuws